Big Green Egg: Alt du trenger å vite om den ultimate kullgrillen
Hvis du er på jakt etter en kullgrill som gir deg alle mulighetene og enestående smak, kan du slutte å lete nå. Big Green Egg er den originale kamadoen og har vært markedsledende innen keramiske griller i over 40 år, og det med god grunn. Big Green Egg kombinerer tradisjonelle kullgrillopplevelser med moderne teknologi og er en kulinarisk juvel som du vil ha glede av i mange år fremover.
La oss ta en titt på noen av de fantastiske egenskapene som gjør Big Green Egg til den ultimate kullgrillen.
Hva er Big Green Egg?
Big Green Egg er en keramisk kullgrill som er laget av høykvalitetsmaterialer for å gi deg optimal varmefordeling, fuktighetskontroll og røykaroma til maten din. Med sin unike utforming og mange tilbehørsmuligheter, kan du grille, bake, røyke og til og med lage pizza på Big Green Egg. Det er den perfekte allsidige grillen for utendørs matlaging og passer like godt for profesjonelle kokker som for hobbykokker.
En av de unike egenskapene til Big Green Egg er dens keramiske materiale som gir mulighet for et bredt spekter av temperaturer, fra 70°C til over 400°C. Du kan røyke en Brisket på lav temperatur i 12 timer eller steke en perfekt biff på høy varme. Den keramiske konstruksjonen holder også på varmen i flere timer, slik at maten din blir jevnt tilberedt og holder seg varm mens du forbereder resten av måltidet.
GAMMEL VISDOM & INNOVATIV TEKNOLOGI
Vi må mange århundrer tilbake i tid når det gjelder ideen bak
Big Green Egg. Den ble allerede brukt for 3000 år siden i Øst-Asia
som tradisjonell, vedfyrt leirovn. Der ble den oppdaget, omfavnet
og tatt med av japanere som ga den kjælenavnet ‘kamado’, som
betyr ovn eller peis. Da amerikanske soldater var i Japan oppdaget
de kamadoen i begynnelsen av det forrige århundret og tok den
med hjem som suvenir. I løpet av årene ble den gamle modellen
perfeksjonert i Atlanta (Georgia, USA) ved hjelp av dagens
kunnskaper, produksjonsteknikker og innovative materialer. Også
den progressive keramiske teknikken til NASA har bidratt til at
denne spesielle uteovnen har blitt utviklet: Big Green Egg.
HEMMELIGHETEN BAK BIG GREEN EGG
Japanere, amerikanere, nordmenn: alle som smaker
rettene som har blitt laget med et Big Green Egg, forelsker
seg umiddelbart i den utrolig gode smaken. Hva er hemmeligheten
bak EGG? Egentlig er det en kombinasjon av flere ting. Det er
keramikken som reflekterer varmen og skaper en luftstrøm. Det er
den perfekte luftsirkulasjonen, som gjør at maten stekes jevnt på
den ønskede temperaturen. Og det er et faktum at temperaturen
kan reguleres og beholdes på graden nøyaktig. Til og med
ekstreme temperaturer har ingen innflytelse på temperaturen på
innsiden av EGG på grunn av den høyverdige, varmeisolerende
keramikken. Og – sist, men ikke minst – så har den selvfølgelig
også utseendet med seg.
LIVSLANG KVALITET
Hos Big Green Egg stoler vi 100 % på produktet vårt. Derfor får
du også en livslang garanti på materialet og konstruksjonen av
alle de keramiske delene til EGG. Den er laget av eksepsjonell,
høyverdig keramikk. Dette materialet har ekstremt isolerende
egenskaper og gjør EGG, i kombinasjon med diverse patenterte
deler, unik. Keramikken tåler ekstreme temperaturer og
temperaturforskjeller.
Du kan bruke EGG om og om igjen av
ganger uten at dette går utover kvaliteten. Det er derfor ikke rart at
hele bedriften vår står for EGG’ene våre.