Breiflabb, filet
132 kr – 529 kr
Filet av breilfabb
Produktbeskrivelse
Breilfabbfilet skåret av hele breiflabb hos Annis Oslobukta. Breiflabb, ulke, havtaske, marulk, sjødjevel, storkjeftkonge og breikjeft - denne særegne fisken har fått mange stygge kallenavn gjennom tidene. Før var breiflabben sett på som en ufisk, og ble kastet til havs om den bet på kroken. I dag vet vi langt bedre, og breiflabben har blitt en hedersgjest vi gjerne serverer til store anledninger eller når vi skal kose oss med ekstra gode råvarer.Ingredienser
Mengdeberegning:
250g per person.
Holdbarhet:
4 dager.
Kan fryses?
Ja.
Tilberedning:
Breiflabb har en delikat smak som kler mange retter, smaker og tilberedinger. Klassisk hollandaise og asparges er gode smaker til breiflabben, men en god tomatsaus med middelhavspreg er ikke dumt heller.
Tenk at du steker en biff. Høy varme, nøytral olje i pannen. Legg gjerne litt press på fileten i starten så du får en god karamellisert overflate. Skru deretter ned temperaturen og ha i smør. Øs over smør. Husk å hvile fileten ca. like lenge som du stekte den. La saftene få satt seg. Trancher deretter opp og server.